Rautalammin reitti - KANSALLISVESI

Omaa rauhaa etsivän unelma KANSALLISVESI on Päijänne-Keitele -kanavan ansiosta Päijänteen vesireitin latvavesiä. Yhdessä Päijänteen kanssa Kansallisvesi muodostaa yhden Suomen pisimmistä vesireiteistä - ja jos Päijänne-Saimaa -kanava eli Savon kanava toteutuu, järvireitistä tulee Euroopan pisin!

Faktoja Päijänteen reitistä Lahdesta Pielavedelle:
- kuuluu Kymijoen vesistöön
- pituus yli 400 km päästä päähän
- rantaviivaa reitin varrella lähes 4000 km
- reitin pinta-ala on noin 1800 km2, josta Päijänne 1100 km2
- Pielavedeltä kumikanavaa pitkin voi vaihtaa reittiä Saimaan vesistöön
- Suonenjoella Kuivataipaleen entisöity ja museoitu kanava yhdistää Rautalammin reitin Vuoksen vesistöön Sorsakoskelle.

KANSALLISVESI on latvavesiä. Jarvet ovat lähes luonnontilaisia, niiden vesi on kirkasta ja puhdasta. Kalavedet ovat maankuulut, kauniit saaristot ja kapeikkojen kanssa vaihtelevat suuret selkävedet antavat vesiretkeilyyn upean ympäristön.

Erämaatunnelmistaan huolimatta palvelut ovat kunnossa. Reitille on rakennettu satamia ja rantautumispaikkoja 2-3 tunnin eli 10-20 km:n välein. Monessa matkailuyrityksessä on isommallekin veneelle sopiva laituri, joten vesiretkeilijä saa ruokaa, majapaikan ja muuta palvelua tarvitessaan. Löydämme sinulle myös vuokraveneen tai -kanootin.

Myös maalla liikkuville Kansallisvesi tulee tutuksi, sillä vesi olennainen osa kaikkea paikallista elämää: kylät ovat usein pitkiä järvenrantaa seurailevia nauhoja ja melkein joka perheessä kalastetaan, sillä puhtaissa järvissä riittää ruokakalaa. Rantaviivaa on niin, että mökkeilijöiden oma rauha säilyy, ja jos oma mökki puuttuu, vuokramökkejä on tarjolla runsaasti. Vaellusreitit kulkevat vesistön tuntumassa ja kyläpolkuineen ja ratsastusvaellusreitteineen niistä löytyy vaihtelua patikointiin maastopyöräilyä, moottorikelkkailua ja murtomaahiihtoa unohtamatta.

Kansallisveden palveluista ja reiteistä saat lisää tietoa netistä http://www.kartta.org/savonreitit/, jota kautta voit myös tilata karttoja. Lisää hyviä karttoja löytyy osoitteesta http://wwwi.ymparisto.fi/psavo/luonto/polut jossa ovat patikka-, maastopyörä- ja vaellusratsastuspolut. Netistä löytyvät mukavat retkikohteet kuten Urkin poloku Pielavedeltä, Patoveden kierros Vesannolta ja Rautalammin ratsastus- ja patikkareitti. Samoilta sivuilta l&oymlytyvä my&os rantautumispaikat.

Nämä sivut antavat sinulle mahdollisuuden suunnitella lomaasi etukäteen.


Linkkejä

Kuntalinkit: Rautalampi, Suonenjoki, Vesanto, Tervo, Karttula, Keitele, Pielavesi

Matkailutarjonta www.kuopioinfo.fi

Varaukset suoraan yrityksistä